238
Views

Η τρίτη εκδήλωση του Β’ κύκλου Μορφωτικών Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) “Επιστήμης Κοινωνία”, με θέμα “Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα: αλήθειες & ψέματα”, περιλαμβάνει τρεις ομιλίες:

- Εισαγωγή
Β. Πλέτσα, Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

- Μυκοτοξίνες και τρόφιμα (παραγωγή-τοξικότητα-προφυλάξεις)
Παναγιώτα Μαρκάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ

- Τροφογενείς λοιμώξεις και τοξινώσεις
Κοντελές Σπύρος, Δρ. Μικροβιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μορφωτικού κύκλου θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί η σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να ενημερωθεί υπεύθυνα το ευρύ κοινό για όλα τα ζητήματα που άπτονται της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων και άρα επηρεάζουν άμεσα τη δημόσια υγεία.

Τον Γ’ κύκλο ομιλιών “Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα: αλήθειες & ψέματα”, στο πλαίσιο του προγράμματος Μορφωτικών Εκδηλώσεων “Επιστήμης Κοινωνία” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ/EIE). Επιστημονικοί υπεύθυνοι του κύκλου είναι η Βασιλική Πλέτσα, Εντεταλμένη Ερευνήτρια, ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ και ο Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ.

Εκδήλωση: Γ’ κύκλος Μορφωτικών Εκδηλώσεων ΕΙΕ 2015-2016 Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα: αλήθειες & ψέματα

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ/EIE)

Χώρος: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48)

Γ’ κύκλος Μορφωτικών Εκδηλώσεων ΕΙΕ 2015-2016 “Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα: αλήθειες & ψέματα”: Εκδήλωση 3η