Ημερίδα στο ΕΙΕ για τη συνεργασία Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων

1,195
Views
   

Ημερίδα με θέμα τη σχέση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις διοργανώνουν από κοινού ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48) στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 17.30-20.00, παρουσία του Βρετανού Πρέσβη κυρίου John Kittmer.

Η ημερίδα έχει σκοπό να εξετάσει τη σύνδεση και τη σχέση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας τα ελληνικά δεδομένα της σχετικής πανευρωπαϊκής έρευνας που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του BGS. Μέλη της ομάδας “BGS Economics Group” έχουν μελετήσει το θέμα της Πανεπιστημιακής – Επιχειρηματικής Συνεργασίας, κατανοώντας την κατάσταση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντοπίζοντας ορισμένα θέματα στα οποία η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική υστέρηση.

Στο πλαίσιο της ημερίδας εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και θα συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό θέματα που αφορούν στα συμπεράσματα της έρευνας.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί συνέντευξη (βιντεοσκοπημένη) με τον guest speaker Sir Tim Wilson, υπεύθυνο για την σύνταξη της έρυνας “The Wilson Review – a review of business-university collaboration” στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα ακαλουθήσει η παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης της ομάδας του BGS για τα θέματα της Πανεπιστημιακής – Επιχειρηματικής Συνεργασίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση από πάνελ εκπροσώπων από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο που θα συντονίσει ο καθηγητής Ιωσήφ Χασσίδ και θα συμμετάσχουν οι εξής: Γιάννης Καλογήρου – Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σπύρος Λιούκας – Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θανάσης Λαβίδας – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος LAVIPHARM, Παντελής Τζωρτζάκης – Διευθύνων Σύμβουλος QUEST Holdings, Πρόεδρος εταιρειών πληροφορικής ομίλου.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (BGS) ιδρύθηκε το 1958 και τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Βρετανού Πρέσβη. Η ομάδα “BGS Economics Group”, τα μέλη της οποίας είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου μέλη του BGS από αλληλοσυμπληρούμενες θεματικές περιοχές που εργάζονται σε εθελοντική βάση, έχει στόχο να διεξάγει έρευνες και να οργανώνει δραστηριότητες σε αντικείμενα συναφή με το αντικείμενό της.

Ημερίδα στο ΕΙΕ για τη συνεργασία Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων