Καθημερινός και κοινωνικός βίος των βυζαντινών – Οι στόχοι ενός προγράμματος 28 Μαρτίου 2013 15:00 28 Μαρτίου 2013 Ομιλητές: Λεοντσίνη Μαρία Γλώσσα: Ελληνικά Διάρκεια: 13:28 Εκδήλωση: Συμπόσιο: Γεύση και μνήμη II - Πολυεπίπεδη συμμετοχική εκδήλωση με λόγο, ήχο, εικόνα και υλικά τεχνουργήματα Διοργανωτής: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) Χώρος: Αθήνα, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" Το βίντεο στο αποθετήριο Ήλιος Κατηγορία: Επιστήμη Τεχνολογία Πολιτισμός, Εκπαίδευση Λέξεις-Κλειδιά: Agriculture::Agriculture (General), Agriculture::Plant Culture, Auxiliary sciences of History::Archaeology, History::History of Greece::Ancient Greece, Αμπελώνες, Βιοαρχαιολογία, Βοηθητικές επιστήμες της Ιστορίας::Αρχαιολογία, Γαστρονομία, Γεωργία::Γεωργία (Γενικά), Γεωργία::Φυτική καλλιέργεια, Γεωργικός πολιτισμός, Ελαιόλαδο, Ζωικά προϊόντα, Ζωοαρχαιολογία, Ιστορία::Ιστορία της Ελλάδας::Αρχαία Ελλάδα, Καλλιέργεια αμπέλου, Καλλιέργεια ελιάς, Κεραμεική, Κρασί, Κτηνοτροφικά προϊόντα, Λάδι, Λεοντσίνη Μαρία, Οίνος, Παλαιοβοτανική, Πολιτιστικές ταυτότητες, Συμπόσιο: Γεύση και μνήμη II - Πολυεπίπεδη συμμετοχική εκδήλωση με λόγο ήχο εικόνα και υλικά τεχνουργήματα, διατροφή Βίντεο Εκδήλωσης Προτάσεις: Γεύση και Μνήμη – Συμμετοχικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους Προτάσεις: Γεύση και Μνήμη στην ΕκπαίδευσηΗ Αρχαία Δια-Τροφή: Γεύσεις και Λέξεις – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Σχολεία Ζω και… γεύομαι για να τα διηγούμαι. Ψηφιακές και άλλες αφηγήσεις Η Αφύπνιση της Μνήμης μέσα από Γευστικές Εμπειρίες της Σύγχρονης Λογοτεχνίας Γεύση στην Ιστορία της Δυτικής Τέχνης – Ζωγραφική Οι Γεύσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία Γεύση Παράδοσης στα Μουσεία Λαϊκής Τέχνης Γεύση και Γούστο: Ο Στολισμός του Ψωμιού στην Ελλάδα Οι επιλογές, οι προτάσεις, οι λόγοι Παιδεία και Κοινωνία Καθημερινός Πολιτισμός και Αισθήσεις Αρχαιολογικές Αισθήσεις Μουσικές Γεύσεις Από τη Δημιουργία στη Διατήρηση και την Εποχή της Όρεξης Περί Γεύσεως και μνήμης. Ένα τραπέζι με τέσσερα «Άριστα». Η μνήμη και η τέχνη του Φαγητού Γεύση του Δεκαπενταύγουστου Περί Γεύσεως και Μνήμης. Ένα τραπέζι με τέσσερα «Άριστα»: Δύο όψεις της γευστικής Μνήμης Περί Γεύσεως και μνήμης. Ένα τραπέζι με τέσσερα «Άριστα»: Η παρέμβαση ενός Σεφ Περί Γεύσεως και μνήμης. Ένα τραπέζι με τέσσερα «Άριστα»: Παραδοσιακές γευματικές συνήθειες. Το πλουσιοπάροχο πρόσωπο της λιτότητας Το Συμπόσιο Γεύση και Μνήμη Θέματα Πολιτισμού Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών και το Πρόγραμμα Επιστήμης Κοινωνία