Συνάντηση εργασίας για τις ερευνητικές υποδομές

Συνάντηση εργασίας για τις ερευνητικές υποδομές

21 Φεβ
747
Views

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, σας προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας με θέμα τις “Ερευνητικές Υποδομές”. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Καθηγητής Β. Μάγκλαρης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48).
Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Χρήστος Βασιλάκος θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις για το πρόγραμμα “Ερευνητικές Υποδομές” στο πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (2014-2020), καθώς και θέματα που αφορούν την περιφερειακή διάσταση των Υποδομών (Regional Partner Facilities).
Εκπρόσωπος της Γενική Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας θα παρουσιάσει την τρέχουσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής και Εθνικού Οδικού Χάρτη Ερευνητικών Υποδομών, με καταληκτική ημερομηνία στις 17 Φεβρουαρίου (η καταληκτική ημερομηνία αφορά την πρώτη φάση της υποβολής συνοπτικής πρότασης – θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες για τη δεύτερη φάση της προκήρυξης).
Θα παρουσιαστεί επίσης το Παρατηρητήριο για τις Ερευνητικές Υποδομές που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου Εθνικών Σημείων Επαφής EurioRis-Net+.

Συνάντηση εργασίας για τις ερευνητικές υποδομές